people playing: 50, servers online: 15, games played: 142,107,786 Top Player: Karstnator

  Toribash Community » Help » Tutorials
Register FAQ General Rules Community
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Jul 12, 2015   #1
Kore
Hardkore
 
Black Belt
Join Date: Mar 2014
Posts: 2,254



How to make 3D objects for Toribash (Using Blender)
~DISCLAIMER: THE ORIGINAL TUTORIAL WAS MADE BY EZETH, I AM RE-MAKING IT FOR BLENDER SINCE HE USES MAYA.

This is a tutorial on how to make 3D objects for toribash, the items will only display locally, so you can see them in-game, but others won't be able to see your items when you go on multiplayer. This is mainly for art, videos and fun.

This tutorial will be mostly focused around Blender, which is a free open-source program.

Spoiler: 1. Software

1. Software



2. Basic Controls



3. Making the 3D object




4. File format and naming




5. preview it in toribash



If you have any problems or suggestions for this tut, post them here, or PM me.
(: lmod || Unemployed :)

Last edited by WorldEater; Oct 28, 2017 at 02:50 PM..
Kore is offline   Reply With Quote
Old Jul 12, 2015   #2
Matt
Senior Member
 
Blue Belt
Join Date: Mar 2015
Posts: 1,165



I'd like to know.. Which is more.. easy? they both seem quite hard to get to know.
[SIGPIC][/SIGPIC]
[UBO] [TMM] [FUTO] Leader [OSHI] [TTO] [Monk]
Matt is offline   Reply With Quote
Old Jul 13, 2015   #3
Kore
Hardkore
 
Black Belt
Join Date: Mar 2014
Posts: 2,254



Between blender or Maya? I'm not sure since I've never tried maya, but I'll stick with blender
(: lmod || Unemployed :)
Kore is offline   Reply With Quote
Old Jul 13, 2015   #4
TorixDemon
Senior Member
 
4th Dan Black Belt
Join Date: Sep 2014
Posts: 1,399



i wanna load a gold ring that i made. And how do i load it to the right wrist?
TorixDemon is offline   Reply With Quote
Old Jul 13, 2015   #5
Jedi
Supreme
 
10th Dan Black Belt
Join Date: Jul 2014
Posts: 1,035
Clan: Obey



If you make a replay will it show? and do you have to put the command in everytime?
Jedi is offline   Reply With Quote
Old Jul 13, 2015   #6
Hypersaint
Senior Member
 
4th Dan Black Belt
Join Date: Mar 2014
Posts: 1,211



Dark, I don't think you will have to type in the command everytime.
Only once.
And if you put it in your custom folder it will show anytime, though only for you.
Correct me if I'm wrong.
Hypersaint is offline   Reply With Quote
Old Jul 13, 2015   #7
Kore
Hardkore
 
Black Belt
Join Date: Mar 2014
Posts: 2,254



Oops, sorry swee, left out the Bodypart codes

This would be the manual command; [LANG]/obj load custom/yourfolder/goldring.obj 0 0 11 255 0 0 1[/LANG]


Dark, if you use a command line, it will only show once. If you edit Item.dat it will show permanently. HOWEVER, item.dat is currently not working for me, it re downloads my tori from the servers and corrects my item.dat. So it doesnt really work for me
(: lmod || Unemployed :)
Kore is offline   Reply With Quote
Old Jul 13, 2015   #8
TorixDemon
Senior Member
 
4th Dan Black Belt
Join Date: Sep 2014
Posts: 1,399



lol. When i loaded it. It replaced the head
TorixDemon is offline   Reply With Quote
Old Jul 13, 2015   #9
Ezeth
Item Frogger
 
3rd Dan Black Belt
Join Date: May 2009
Posts: 6,737



That is because you need to edit the item.dat so it doesn't (if you want it that way)

Number values:
Toggle object on/off
<unknown>
Color ID: REFER toribash.com/colors.txt
Alpha: 255 = fully opaque, 0 = fully transparent
Use texture overlay: body part texture is MULTIPLIED over the object color. If colorID is 0 or 1 or pure, the texture color is used as is
?Dynamic <unknown> currently shrinks/flattens object
Replace body part with object: 0 = body part is visible with object, 1 = bodypart is replaced with object
Ghost: 0 = object doesn't appear in ghost, 1 = object appears in ghost

You can see that the second to last number is the number that decides if you replace the part with object or not, so if you don't want that you want the second to last number to be a 0
Ezeth is offline   Reply With Quote
Old Jul 13, 2015   #10
TorixDemon
Senior Member
 
4th Dan Black Belt
Join Date: Sep 2014
Posts: 1,399



there is no item data when i open the folder
TorixDemon is offline   Reply With Quote
Reply


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 04:01 PM.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
ragdoll fighting game physics fighting game ragdoll fighting physics funmotion joints martial arts karate pc mac free game turn based game